Jaago talu suvelaager 2013


Selleaastane väike mõnus suvine käsitööpuhkus on mõistlik välja võtta 10.-11. augustil. Ikka Jaagol, vastselt krohvitud ja aknad-uksed ette saanud käsitööküünis. Laagrimenüüs on lilleline siirdepildikeraamika, vihmavarju makeover, elegantne kübarategu (loe: elegantse kübara tegu), majapidamises ette tuleva kraami mahutamiseks tarvilike sisustuskorvide valmistamine ja magus üllatusõpituba. Saun ja hea seltskond on pealekauba ;). Arvan, et mõistlik on pakkida oma kohver juba täna! 
Laagritaks ja kõhutäitemaks on kahe päeva eest ühtekokku 52 euroraha . See sisaldab  materjale, töövahendeid, keraamikapõletusi, juhendamist ning Põlva Talupoe perenaise Eve pakutavat ehtsat Eestimaist nosimist. Seda viimast koguni viiel korral.  Nagu ikka, on võimalik ööseks jääda, ilma mingi lisamaksuta.
Täpsema laagrikava leiad siitsamast. Registreerumiseks  kirjuta või helista mulle. Sama võid teha, kui tahad midagi täpsemalt teada. 
Kohtumiseni Jaagol!

Laagri programm* 
Laupäev, 10. august
10.00-11.00 Saabumismelu
11.00-12.00 Kübarapõhja ettevalmistustööd
12.00-15.00 Keraamika
14.00-15.00 Lõunane kõhutäide
15.00-16.00 Lõunane kõhutäide
16.00- 19.00 Sisustuskorvid
19.00 Õhtune kõhutäide
20.00- Saun

Pühapäev, 11. august
9.00-10.00 Hommikune kõhutäide
10.00-14.00 Kübarategu: põhja katmine ja kaunistamine
15.00-18.00 Vihmavarju makeover
18.00-19.00 Õhtune kõhutäide, kojusõit  

Väike elegantne kübarategu
Kui Sa seda veel ei teadnud, siis kübar on täpselt Sinu peakate. Või pigem isegi ehe. Kõik sõltub lihtsalt kübarast. Alati ei pea kandma tohutut daamilikku taldrikut, mille juurde kuuluvad ilmtindimata pikad kindad ja paljastatud selg. Võib ka teisiti- romantilisemalt, kelmikamalt, pisemalt või asisemalt. Samas on tegu pesuehtsa klassikaga- käiku lähevad suled, paelad, pitsid ja juveelid. Viimased paraku küll võltsid…. 

Sisutuskorvid
Kui on Majapidamine, siis on ka Kraam. Kuhu Kraam panna? Eks ikka Korvi. Õpime selgeks tehnika, mille abil suuremaid või väiksemaid korve (võibolla isegi Korve, suure algustähega) produtseerida. Siis jääb vaid küsimus, kuhu kõik korvid panna….. 

Siirdepildikeraamika
Kõigepealt savi. Siis mõte, idee. Siis ehk taldrik või kauss. Või kruus? Lõpuks lilled. Natuke luitunud roosid, meelespead, sinililled….. Juba siin ootamas, Sinu enda tehtud nõud. Kuidas täpselt? Tule proovi järele….. 

Vihmavarju makeover
Et need vihmavarjud ka alati igavad mustad, pruunid ja muudsorti sünged kaikad peavad olema! Aga kui ei ole loomult sünge inimene? Siis ei lähe vihmavari ju Sinu olemisega kuidagi kokku!  Võta oma morn vari kaasa ja teeme talle restardi. 

Üllatusõpikas
Tundmatuks jääda sooviv üllatusõpituba on seejuures siiski tugeva kulinaarse kallakuga….. 

*Korraldaja jätab endale õiguse teha laagrikavas muudatusi

Jaago talu perenaine
Inga 5297919
www.jaagotalu.eu  
inga@jaagotalu.eu

Kommentaarid