Uued kannuteemalised saviõdakud algavad 13. märtsil

Tere armsad Jaago sõbrad!
Kirjutamisel ja tegutsemisel on vahepeal olnud pikk paus, aga see saab nüüd kohe parandatud. Uued saviõdakud algavad juba järgmisel nädalal ja seekord on kavas küll juba korra tehtud, aga siiski suurt huvi ja elevust tekitav savikannuteema
Põhjuseid, miks paus nii pikk sai, on kogunisti mitu. Esteks olin ülepeakaela hõivatud oma koolipraktikaga Võnnu koolis. Tean nüüd täpselt, et õpetajate kõige põletavam probleem ei ole üldse mitte palk, vaid hoopis krooniline ajapuudus. Muutusin tundide ette valmistamise lainel kolmeks nädalaks öiseks arvutiskulptuuriks, kelle suhtlus välismaailmaga taandus juhuslikele "mhmhmmm"´idele. 
Teiseks valitseb meil sandi suusailma tõttu juba nädalaid viies aastaaeg, mistõttu mõnedel päevadel autodega teeotsast majani jõuda pole võimalikki. 
Ja kolmandaks laiutab minu kolmapäevaõhtute peal nüüdsest suveni hoopis "Skulptuuri ja installatsiooni erikursus". Viimane tingis pika arutelu järel iseendaga otsuse lükata sellekevadised saviõdakud hoopis NELJAPÄEVADE peale.  Võtke või jätke (no pigem ikka võtke), aga muuta pole võimalik midagi. 
Niisiis, neljapäeval, 13, märtsil kell 18.00 stardime  Jaago talus pikalt paisu taga hoitud savilusti, vahvate kannumõtete ja piparmünditeega uuele rännakule. Rännakule, mille tulemusena tarbid edaspidi oma lemmikjooke isiklikust tee-, kohvi, mahla- või veekannust. Oma peaga välja mõeldust, oma kätega valmis tehtust.
Kui oled kaasalööja, anna kärmelt endast märku. Võid kohe selgeks mõelda ka selle, kas soovid kannu valmistada Eesti punasavist (sel juhul ongi tulemuseks traditsiooniline punane savikarva kann) või eelistad valget savi (mis võimaldab lisaks kreemikasvalgele tulemusele ka mitmeid erivärvilisi glasuure). Siis tean juba ette materjali varuda. Kui Sa varem ei ole saviõdakutel osalenud, ja üksi kõhe tulla, siis räägi seina külge mõni kaaslane, ootame heal meelel. Nagu ikka, pole varasem savikogemus üldse vajalik, tantsima paneme ka kõige algajama karu ;).
Kannusaaga kestab ühtekokku neli neljapäeva, ikka üle nädala. Kolmel esimesel korral võtab kann vormi ( ja sanga ja tila ja kaane), viimase korra pühendame glasuurimisele. Osalemistasu on ühtekokku 35 eurot, mis sisaldab kõike vajalikku  materjalidest ja töövahenditest tujutõstvate jookideni (kange kodune piparmünditee :)) välja. 
Peatse kirjutaminse ja kohtumiseni!

Kommentaarid