Väike jõulueelne käsitööspaa avab uksed 28. novembril

Meil siin Jaagol jõulude pärast muret ei tunta. Leiame hoopis, et jõuluootusaeg on üks parimaid juppe aastast ning püüame seda mõtteviisi levitada nii laialt kui võimalik.
Juba mitusetu aastat on Jaago talul olnud rõõm võõrustada jõulueelsel ajal mõnusat käsitöist jõulupuhkust. See kestab terve päeva ühtejutti, avab tasapisisel moel ukse jõuluootusajale ning aitab nii mõnedki kingid seada sellele riiulile, kus päkapikud oma kraami hoiavad. Selleaastane käsitööspaa leiab aset esimesel advendilaupäeval, 28. novembril kella üheteistkümnest
Spaapaketti kuulub ühtekokku kolm teemat, kõik vägagi jõulupakisõbralikud.
Õpime selgeks kätel kudumise võtted ja koome valmis ühe mõnusa kämbulise  (otsisin eestikeelset vastet heale ingliskeelsele sõnale chunky ja sõnaraamat soovitas kämbulist :)) salli, just sellise, nagu pildil näha. Valmistame savilinde, kes aitavad teed teha. Ning jätkame teeteemat ise kokku segatud teesegude kasutajasõbralikuks vormistamise ja kinkimisvääriliseks pakiks muutmisega. Sellest kõigest saad lähemalt lugeda altpoolt.
Jõuluspaa maksumus osalejale on 32 eurot. Nagu ikka, kuulub jõuluspaa juurde lahutamatult jõulune toit  ja maitsemeelenaudingud Tillu kodukohvikult, ohtralt kuuma jooki ning hea seltskond mõttekaaslaste näol. Registreerumiseks kirjuta e-kiri aadressil jaagotalu@gmail.com või helista telefonil 5297919.
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!

Kätel kootud rõngassall
Ma ei tea, kas kudumine on sinu jaoks sama loomulik kui hingamine või vaatad vardaid ja lõnga võõristusega. Nii või naa, see kudumisvõte, mida nüüd proovima hakkame, on põnev ja jõukohane igal juhul. Kiiresti-kiiresti (päriselt ka!) valmib pehme ja soe kudum, mille juures aitavad lõnga silmuseliseks koeks muuta mitte kudumisvardad, vaid sinu enda isiklikud käsivarred ja kümme sõrme.

Teelinnud ja linnutaldrikud
Teelinnud on asjapulgad, kes istuvad tassiserval ja vaatavad, et teesõel ära ei upuks. Töö tehtud, aitavad linnud teesõela kuumast teest välja koukida ja istuvad puhkama hoopis alustassile. Õpitoas valmivad mõlemad: lind koos teesõelaga ja alustass.

Kaunilt pakitud teesegud
Õpitoas valmistame portsu taimset teesegu, pakime selle südamlikeks väikepakkideks ja lisame praktilise iluasja, et teekott pärast tassist kätte saada.






Kommentaarid