Jaago sõprade ring 3. märtsil: ämbrit läheb?




Kes kordki elun endale lego-klotsi jalga on astunud või - veel hullem-, selle tagapoolest välja urgitsenud, teab  t e r a v a l t, et majapidamises võiks iga asi ikka oma kohale käia. Lastega majapidamises on see muidugi Sisyphose töö, aga vaatamata massiivsetele igapäevastele tagasilöökidele pole ma alla andnud. Mõtlen, et hiljemalt ...eee... neljakümnendateks eluaastateks hakkavad lapsed ehk ka ikka korda hoidma :).
Asjad saavad korras olla vaid siis, kui neid on kuskile korda panna. Ja sellepärast on vaja mahuteid, kuhu panna. Loogiline, onju!




Seepärast ongi seekordse Jaago sõprade ringi teemaks on kodusel teel valmistatud ÄMBRID, kuhu hea igasuguseid asju sisse panna.
Märksõnad on taaskasutushoiumahutidsisustus ja funktsionaalsus, meetodiks augustamine, ülekleepimine, nahksangad ja öösilöömine. Jääb igaühe enda otsustada, millist sorti mahutite peal õpitut edaspidi rakendada- hoiukorvide, kottide, karpide või nii nagu meie teeme, ämbrite peal.

Esialgu ei olegi ämbrid üldse ämbrid, vaid hoopis suured plekkpurgid, millistest suuremad köögid tomatipastat, ananassikuubikuid või letšot välja kougivad. Ühesõnaga konservipurgid, aga võluvalt pirakad, nii umbes kaheksaliitrised.Juba mõnda aega olen selliseid purke meelepäraselt katnud-värvinud ning öösimise teel nahksangadega varustanud. Tulemuseks on mõnusad käepärased mannergud, kus võib säilitada kõike alates toidust- konservipurk ikkagi!- ning lõpetades lego-klotsidega. Käin selliste lännikutega turul ning topin sinna pooleliolevaid karusid. Ükskord leidsin ämbrist isegi Mimmi!


Niisiis on tegu väärt hoiupurkidega. Kui soovid endale ka selliseid, tahad teada, kuidas kodusel teel öösimine-neetimine käib ning õppida ära korrektsete sangade paigaldusvõtted, siis näeme reedel, 3. märtsil kell 18.00. Kaasa võta hea tuju ning kui soovid just nimelt oma interjööri passivat purki, siis ka sobivamoelist mustripaberit mõõtudega 73cm (laius) x 26,2 cm (kõrgus). Hästi sobib näiteks tapeet või paberikunstis kasutatavad kabedamad dekoratiivpaberid. Pakkepaber kipub tiba lirts olema, seda proovi võimalusel vältida.
Purgiteo toasooja- ja õppetaks on 8 eurot, kõik vajaliku (ka paberi, kui endal pole) leiab meilt. Tulekust anna ette teada, sõber võta kaasa ja vahetuspapud ka.
Peatseni!


Kommentaarid