Oleme 20.-21. juulil väga avatud!


Küllap kuulub see meie elustiili juurde, et külalised on Jaagole teretulnud ja oodatud. 20. ja 21. juulil aga iseäranis, sest siis on taas üle-eestiline avatud talude päev. Neile, kel kuidagi on õnnestunud sellest sündmusest puutumata jääda, olgu teadmiseks, et see on päev, kus üle Eesti avad oma õued, uksed ja südamed mitusada põnevat talu. Näitame, et elu maal on võimalik ja vajalik ning ootame kõiki sellest osa saama.
Sel aastal on meie päevakava sutsu võrra jällegi rikkalikum kui varem. Seda sellepärast, et lisaks Jaago talu  pakutavale- õpitubadele, kohvikule ja jalutuskäikudele meie perma-, ruut-, ja heinapallipeenardega aiamaal- oleme kohale kutsunud ka naabertalud. Meil on, mida vaadata! Täpsemat päevakava uuri altpoolt. Igaks juhuks olgu ka öeldud, et meil kehtib vaid sularaha ;).

Laupäeval, 20. juulil oleme avatud 12-16
See on hea päev jutuajamisteks pererahvaga, maitsemõnulemiseks ja aiatuurideks. 
Jalutuskäigud perenaisega (algusega kell 13.00 ja 15.00): kõneleme jätkuloomispõhimõtetel peenramaast ning pillirooseinte ja savikrohviga käsitööküüni saamisloost. 
Avatud meie kahepäevakohvik, kus pakume värskeid maitseid ja perenaise parimat koogivalikut. Jaago talu lapsed meelitavad maiasmokkasid jahutavate jäätisekokteilidega. Meie moodi piimavahuga head kohvi ja rohelist taimeteed saab muidugimõista ka.
Loomade paitamise õpitoas patsutame, paitame ja sügame loomi. Kõneleme sellest, kuidas loomadega käituda ja mida teha selleks, et meie loomade ja külaliste kohtumised oleks meeldivad mõlemale osapoolele. 

Pühapäeval, 21. juulil ootame külla 10-18.
Ka pühapäeval on lahti meie kahepäevakohvik ja jäätisekokteilibaar, toimuvad jalutuskäigud peenramaal ja käsitööküünis (algusega 11.00, 13.00, 15.00 ja 17.00) ning paitame loomi
AGA lisaks
¤ 12-17 toimuvad Jaago talu tasuta õpitoad, kus osalejad saavad korda saata üks kuni mitu mõnusat pisikest käsitöötegu
¤ Lastele tünniregatt- männikoorelaevukeste valmistamine ja ujutamine. Veel on pisikestele külalistele vabalt kasutamiseks liivakast ja liumäetorn (vanemad hoiavad ise silma peal, eks!).
¤ Jaago talu muutub kogu päevaks maakodu stiilis fotostuudioks, kus asjatundlik fotograaf Eelika Sinu ja Su pere soovi korral mõnusal pisikesel vabaõhu-fotosessioonil pildile püüab. Aksessuaarideks lubame jänkusid, kitsi, hobuseid ja muidugimõista hulganisti ehedat maaelu. Kvaliteetsed pildifailid saad enda käsutusse digikujul- soovi korral prindi oma mõnus päev kasvõi tapeedile!
Et küllatulek oleks veelgi huvitavam, palusime oma õuele ka naabertalud. Siinkohal on õpitubade materjalide maksumus osaleja kanda.
¤ Halliku talu Helmi köögispaa perenaine Kadri on veendunud, et kõige paremad kosmeetikumid leiab igaüks puhtast loodusest ja kodusest köögikapist. Kadri oskab õppinud proviisorina koostisaineid parimal moel kokku sättida ning õpetab seda kunsti teistele ka. 
¤ Lepa talu perenaine Merje (Merje Hannus Käsitööd) õpetab paberist moone valmistama
¤ Vana-Palutootsi koduse pruulikoja peremees teab, kuidas valmib hea koduvein, kuidas pruulida õlut ja mismoodi valmib mõdu. Tule uuri Sinagi järele!
¤ Eha talu hobused- patsutamine ja ratsutamine

Foto: Eelika Liping

Peatse kohtumiseni!



Kommentaarid