Jaago jõulukohvik 14. detsembril


Loodan, et oled nende seas, kelle jaoks on algamas aasta parim aeg. Meil siin Jaagol igatahes on küll nõnda- jõuluootusaeg lihtsalt on eriline! Aga samahästi teame ka seda, kui lihtne on ses tingeltangelis kaotsi minna- lausa lahustuda- ning rõõmu asemel hoopis äraspidist jõulukurbust, pinget ja ruttu tajuda. 
Et seda ei juhtuks, ehk astud üheks mõnusaks laupäevahommikuks koos perega meile Jaagole sisse? Näiteks laupäeval14. detsembril kell 11-18, mil Jaagol avab uksed väike mõnus jõulukohvik koos kõige juurdekuuluvaga? Võid olla ette kindel, et õhtupoole koju minnes on Sul tunne ja jõulud päriselt käpas.
Sel aastal on meie kohvikus eriti põnev, sest appi tulevad mitmed Jaago sõbrad ning avalikkuse ette astub kogunisti üks uus raamat! Nojah, raamatu punast karva peategelane on tegelikult küll juba varasemasti tuttav, aga lugu ise see-eest täitsa trükisoe.

Jaago talu koogiletis on sel aastal eriti põnev valik, sest lisaks perenaise kookidele näitab oma võluvõimeid kondiitrikunsti alal Merle Merlette Jakobson. Usu mind, Merle koogid on vaatamist ja maitsmist väärt! Magusat saab lisaks kohapeal tarvitamisele ka kingiks kaasa osta!
Lisaks pakub Jaago talu pererahvas toekamaid soojendavaid soolaseid kõhutäisi, suvemaitseid pudelist ning vahukooremütsiga soojendavat õunajooki, kohvest ja taimeteest kõnelemata.

Ülakorruse töötubades toimub aga jõuluseid kingimaigulisi asju. Mida ma ise juhendada ei oska, sellele kutsusin asjatundja mujalt. Täpsemalt saad lugeda altpoolt, aga ajakava ja osavõtutingimused on siin:
12-13 Mari poolvääriskividest käevõrude õpituba (12.-/7.-)
13.30-14.30 Inga shabby-stiilis romantiline jõulusaabas (pildil näha, 9.-)
16.00-17.00  Merlette trühvlid (8.-)
NB! Töötubadesse palume ette registreerida- selleks saada meile sõnum või e-kiri.

Kell 15.00-16.00 leiab aset uus kohtumine vana sõbraga- otse trükikojast astub avalikkuse ette rebane Semu! Oma teises raamatus teeb Semu Joonase ja Kana-Kustaga muuseumi. Nagu arvata võib, ei kulge seejuures kõik nii, nagu alguses plaanitud. Semu uusi seiklusi saab raamatuna autori sissekirjutusega muidugimõista pärast koju ja kingikottidesse ka viia!

Multifilmitoas saab suurel ekraanil vaadata jõulukino või - mis veel vahvam- võtta oma film kaasa ja seda kõigiga jagada!
Kell 13.00-15.00 Eha talu hobuseid patsutada ja ratsutada.
Jänkupesas koos meie Tripsu, Trapsu ja Trull-poisiga paid ja pilti teha ning mõnusatel pehmetel õuepinkidel sooja õunamahla juua.
Avatud on Jaago jõulupood roosa ja romantilise keraamika, kaisukate ja muu imelise argipäeva tavaariga.

Kõigest ülalkirjutatust peaks selge olema, et tuleb üks mõnus jõulune päev, kas pole? Niisiis anna aga endast märku, paki pere ja sõbrad kaasa ning näeme juba varsti!

Jõulukohviku töötoad (palume ette registreerida, kas e-kirja või FB sõnumiga):
Mari kristallide õpitoas saab endale või kallile kingiks valmistada tähendusega kividest ja metallniitidest käevõru. 12 erinevat poolvääriskivi tähistavad aasta kuusid ning iga osaleja valib välja need, mis endale või kingisaajale olulised. Valikus on näiteks granaat, roosa kvarts, hauliit, türkiis, oranž/kollane kaltsiit, mäekristall, küaniit, roheline aventuriin, must ja roosa turmaliin, lapiz lazuli ehk lasuriit, kuukivi, larimar, tiigrisilm jt.  Juhendaja Mari kõneleb kivide lugusid ja selgitab tähendusi töö käigus. "Poolvääriskivide maailm on väga rikkalik, aga neid kõiki ühendab Maa armastav energia ja toetus inimesele," ütleb Mari.
Ühtlasi palub juhendaja võimalusel kaasa võtta 1,25 suuruses heegelnõela. Osalemistasu on 12 eurot, teisest ehtest alates 9 eurot, lastel (10 kivikest) 7 eurot. Kõik suured ja noored kristallisõbrad oodatud

Inga shabby-stiilis jõulusaapa õpitoas on algus tehtud- taaskasutusmaterjalist valmis õmmeldud uhke keerdus ninaga jõulusaabas juba ootab! Sinu ülesanne on see töötoas kaunistuskraamiga varustada ning hiljem koju minnes kinkidega täita.

Merle trühvlivalmistamise õpitoas kuuled šokolaadi magusat lugu ning veeretad valmistehtud hõrgutavatest šokolaadisegudest ja imelisest ilukraamist just enda keelt ja meelt inspireerivad šokolaadikommid. Töötoa lõpetuseks seome kõigele ilusa šleifi ümber- nii võid magusat rõõmu ka sõpradele kinkida.

Peatse kohtumiseni!

Kommentaarid