Jaago talu tasuta looduskalender 2021!


Head uut! Sellist tavalist ja rahulikku :)!

Eks see ole naljakal kombel vist sel aastal paljude soov. Ei midagi erilist, tahaks lihtsalt tavalist. Kes võinuks arvata, et tavaline ja normaalne võib olla hoopiski ihaldusväärne...

Aga ka mittetavalistel aegadel läheb elu edasi. Tulevad jaanuar, veebruar ja kõik need teised. Iga päev oma toimetuste ja meelespidamistega. Kel mälu hea, sel lihtne. Aga meil on nii, nagu vanaema ütles: "Tule kallendrihhe märki, muidu ei saisa meelen." 

Et oleks, "kuhu märki", istusin arvuti taha ja voila´ (või, noh, paar päeva hiljem voila`)- 2021. aasta kalender on Su ees! Mõnusa vintage hõnguga, aga sobib oma looduslähedusega hästi ka uude, moodsasse või põhjamaisesse interjööri. Enda tarbeks täitsa tasuta võtta, välja printida, seinale lüüa ja kasutada. 

Kujundus on seekord vintage-hõnguline ja loodusest inspireeritud. Tõukajaks said kõik need botaanika-, linnuvaatlus-, liblika- ja taimeraamatud, mille vastu mul nii suur nõrkus on. Iseäranis meeldivad mulle köited, mis pärit aegadest, kui värvipilt sai raamatusse vaid siis, kui keegi selle pintsliga valmis maalis. Need detailid ja varjundid toonastel illustratsioonidel on lihtsalt vastupandamatud. No vaata kasvõi seda Carl Lindmani "Pilte põhjala taimedest", mis suvel Alatskivi vanavara laadal näppu jäi!

Kalendri vanad botaanilised ja linnuillustratsioonid pärinevad maruvingest tänuväärsest kujunduselementide keskkonnast rawpixel.com (kniks ja pai!), aga töö käigus avastasin veel teisegi uhke (puuvilja)pildipanga: USA Rahvusliku Põllumajandusraamatukogu. Mõlemad lubavad oma materjale kasutada, kui allikas on viidatud- ja täpselt nii tehtud saigi!

Kõik kujutised on varustatud ladina- ja eestikeelsete nimedega- nii saab targemaks ka! Kalender sai tehtud, nagu ikka, suurte aukudega, et vajalikud meelespidamised ära mahuks. A3 suuruses prindituna on kirjapinda umbes 3x5cm. Kirjas on riigipühad ning iga kuu alla saad märkida veel sedagi, mis ees tulemas või muidu oluline. Kõik kuud on kokku pandud üheks PDFiks, mida on lihtne vajalikus formaadis välja trükkida. Kalendri tohid alla laadida enda tarbeks. See tähendab, et ärilistel eesmärkidel ei tohi kalendrit kasutada (või võta ühendust ja lepime eraldi kokku), aga muidugimõista ka seda, et vanaemale ja naabrinaisele, kel printerit pole, võid ka väljatrüki teha.

Kui kalendri seinale riputamine kukalt kratsima paneb, siis võid vaadata üle juhised, mis eelmistel aastatel antud said, need leiad siit ja siit ja siit.

Lae Jaago talu 2021. aasta looduskalender alla siit.

Loodan, et tunned sellest vintage-vaibiga kalendrist suur rõõmu ja Su aasta tuleb märkimisvääriline. Igas mõttes!




Kommentaarid