Väike roheline käsitööspaa 2023

12. ja 13. augustil ootame Sind väga Jaagole, sest just siis leiab aset väike roheline käsitööspaa- loominguline puhkus kehale ja vaimule, mis täidab kaks päeva mõnusalt kulgeva käsitöö ja ise tegemisega. 

Aga miks just väike, mis mõttes roheline ja kuidas spaa?

No väike sellepärast, et mahutab vaid mõniteist osalejat. Selline hubane ja turvaline niisiis, aga seejuures ikkagi tähenduslikku aega ja suhtlust täis.

Roheline seepärast, et teeme rohelisi tegusid. Selliseid, mida saadab minimaalne ökoloogiline jalajälg ja maksimaalne rahulolu. Niisiis mitte otseselt rohelist värvi (kuigi võid ka seda ;)), aga kestlikule ja säästvale eluviisile suunatuid. 

Ja käsitööspaa sellepärast, et kõike teeme oma kätega, kõik saavad hakkama ja kõik see mõjub tervistavalt nagu spaaprotseduurid ikka.

Töövõtete poolest on plaan mitmekesine: kavas on voolimine ja tavatu savi, efektne värvi- ja pintslitöö, tekstiil ja õmblemine (ning mitteõmblemine :)), nöörid ja punumine ning hoidlik heegeldamine. Inspiratsioonisõnaks on HYGGE- kõik teemad on seekord ühel või teisel viisil kantud skandinaavialaste poolt kuulsaks tehtud elu nautlemise oskusest ja eluviisist. Keskendume oma kodu ja ümbruse hubaseks, soojaks ja mõnusaks loomisele, kasutades seejuures võimalikult palju materjale, mis on juba käigus olnud, mujal tarbetuks osutunud ja/või looduslikult lagunevad, kui nende aeg otsas. 

HAKATUSEKS süveneme pabermassi mõnusasse maailma. Viimse jupini looduslagunev, lihtsatest käepärastest läheteainetest ja uskumatult vastupidav voolimissegu, mida mõned nimetavad ka pabersaviks, võimaldab luua mitmesuguseid skulpturaalseid vorme. Meie võtame ette vaasidisaini- või disainvaasi- kuidas keegi soovib! Tulemus on üliäge ja meenutab põneva dekoratiivvärvimistehnika järel kõike muud kui paberit!

Teine teema sai tõuke ühest natuke naljakast aidaleiust ja sellest tulenev mälumatkast varasesse koolipõlve, kus mu esimene klassijuhataja, imearmas Ülle Lees, inspireeris mind makramee ehk sõlmpitsiga tegelema. Toonaste tegude tipp oli suur nukuhäll, mille mu Reedaga kahepeale (okei, rohkem nagu mina kiibitsesin ja emps tegutses, aga las see jääda :)) valmis saime ja kuhu oleks vabalt saanud ka päristite tuttu panna.

Käsitööspaas kohe nii suuremahuliseks ei lähe, aga lillekiik ehk makrameetehnikas taimepotihoidja on küll kõigile jõukohane. Selgeks saavad makramee põhisõlmed ja sidumisloogika ning koju kaasavõtmiseks saavad Su kõige vingemad toa- või terrassitaimed endale uue mõnusa kiikuva kodu. 

Inspiratsioonitahvli pildiallikad on https://www.decorpad.com/bookmark.htm?bookmarkId=33089,  https://lovelylife.se/viktoriaholmgren/2019/04/16/med-tavla-kommer-tyg/https://onekindesign.com/2015/09/04/46-dreamy-white-bedroom-design-inspirations/https://thehousethatlarsbuilt.com/2016/08/lingering-summer-feast.html/

Kolmandaks, nagu moodboard`ilt näha, teeme minimaalse õmblemisega maksimaalse tulemuse- valmistame kolm ühes "telk-sääsevõrk-voodibaldahhiini". See sobib hubaseks ruumi- (või õue-!) kaunistuseks, aga on suvisel ajal ka praktiline abiline, mis aitab tüütud sääsed ja magaja üksteisest eemal hoida. Tundub töömahukas, aga tegelikkuses on mitu otseteed-häkki, mis teevad asja nii lihtsaks, et on oht sõltuvusse sattuda :)!   

Neljandaks- tähelepanu, patsi-, krunni-, saba- ja messy bun`i sõbrad- teeme megamõnusaid superhoolivaid juuksekumme, mille tegemisoskuse tõi meie perre- pamparabaaaa- peretütar Miia (loe: ka algaja saab hakkama). Patsikummid on aasta aega kasutuses olnud ja testitud- no tõesti on mõnusad, hoiavad juukseid ja on vastupidavad. Teeme Sulle ka selgeks! 

Üllatusõpikas jääb aga spaapäevadeni üllatuseks- kuidas muidu Sa üllatuda saaks :)!

Kõlab väga hyggelt, kas pole? Kui see kõnetas, siis ruttu-ruttu registreeruma!

Käsitööspaa nädalavahetuse osalustasu on osaleja kohta 115 eurot, aga kui tuled koos sõbra/sõbranna/ema/tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 215. See sisaldab kõike mõnusaks olemiseks vajalikku- materjale*, juhendamist, viit kena kõhutäit (Tillu kohviku maitsva menüüga) ja lihtsat ööbimisvõimalust ülakorrusel ise kaasavõetud tuduriietega. Kutsume Sind kohale saabuma transpordijagamisega- seltsis on soodsam ja keskkonnajälg väiksem. Saunamõnud maasaunas ja kümblustünnis, täies õies aed, head jutuajamised, sume augustiöö ja ritsikasirin on kauba peale niisama kaasa. 

Registreerumiseks saada e-kiri (jaagotalu@gmail.com), sõnum Facebookis või Instagramis või haara telefon (5297919, Inga)- nii on kindel, et koht olemas.

Peatse kohtumiseni!  


he "tooraine" palun siiski ka endal kaasa tuua- maksimaalse meelepärasuse ja oma kodu stiilist lähtumise huvides-, aga sellest registreerumise järel


Kommentaarid