Vaasi ja lillekonna saviõhtud Jaago talus algavad 4. oktoobril!

4. oktoobril ootan Sind Jaago tallu sügise esimesele saviõhtule! Seekordses töötoas valmib lillekonnaga mitmekülgne vaas.

Tõuge tuli ühest üliarmsast õpitoast, mis augusti viimastel päevadel toimus. Aed oli pilgeni lilleilu täis- seega tegime loome- ja iluhimulises seltskonnas suvelõpuõite tuppa toomiseks mõnusaid vaase. 

Vähe sellest, et sama juhendamise järgi tehtud vaasid tulid igaüks omaenda nägu ja tegu- juuresolevalt pildilt on selgelt näha, et ka ÜKSainumas vaas võib mõjuda täiesti erinevalt sõltuvalt sellest, millised on vaasi asukad. Graatsilise ja sihvakana, nunnu ja potsakana, suviselt ja talviselt, jõuliselt ja kergelt. Täiesti multifunktsionaalne tööloom, kas pole? Nii saavadki seekordses saviõhtusarjas kokku klassikaline keraamika- vaas- ja lilled- aga kui Sind ajab elevile mõni muu teema, siis võid saviõhtule ALATI tulla ka oma ideega, olgu selleks võitoos, jahutusanum või teekann. Kõik aitan teoks teha!

Seekordne vaas on eriline seepoolest, et sisaldab lillekonna. Lillekonn on toortõlge inglise keelest (flower frog) ja viitab ülimalt töökindlale auklikule vidinale, mis aitab lilledel iseenesest imeilusaks seadeks muunduda. "Konnake" on nutikalt vaasi kujuga integreeritud ja võimaldab vaasi panna nii üksikuid oksi kui kimpe. 

Teema peaks sobima mitmetele. Siin on moekat lihtsust ja minimalismi. Sedasorti vaas võib imposantselt majutada kasvõi ühtainust õit, mõnda kõrrelist või ainumast õitsema ajatatud kirsioksa.  Jaapanlikku ikebana-kunsti. Mälestuslõimi nõukaaja funktsionalistliku kvaliteetkeraamikaga. Aga ka võimalust külluslikumate kerakimpude paigutamiseks. Kasinamal taimeajal sobib see imehästi seadeteks, mis koosnevast kuivatatud lilledest, okstest või igihaljast materjalist. Ja lõpuks on ise disainitud vaas ka suurepärane pilgupuudja ja disainielement üldse ilma mingi täitematerjalita.

Kohtume kokku neljal ülenädalasel kolmapäeval: 4. ja 18. oktoobril ning 1. ja 15. novembril, aga lisaboonusena kuulub teema juurde peale viimast savitööd seekord veel üks õpikas (29. novembril). Et sellal tasub juba jõulude peale mõtlema hakata, siis teeme sellesama tutt-uue ise disainitud vaasi sisse üheskoos ühe talvise jõuluseade, mis Su koju (peatset pühade)hubasust aitab luua. See mõnus advendieelne õpikas on kõigile saviõhtul osalejatele täitsa tasuta.

Saviõhtute maksumus kogu teema peale on 68 eurot (ehk siis umbes 17 eurot kord). Nagu ikka, kui tuled kaaslasega, siis kahe peale kokku on soodsam- 125 raha. Seda selleks, et meie meelest on Hea Ühine Aeg Kallitega väga oluline ja soodustus meie viis Sind seda aega võtma nügida. Osalustasu sisaldab kõike, mis vajalik- savi, glasuurid, põletused, tööriistad ja juhendamine. Tee ja nosimine ootab iga kord laual ning- nagu öeldud- peale põletusi saame ühel korral veel kokku, et üks mõnus taimne talveseade valmis teha. Selles osalemine on Sinu jaoks täitsa tasuta.  

Registreerumiseks saada palun e-kiri (jaagotalu@gmail.com), sõnum või lisa kommentaar sotsiaalmeediasse. Helistada saab ka, telefoninumber on 5297919. Nii on kindel, et laua taha mahub ja materjal ootab, küpsisevaagnast kõnelemata.

Niisiis peatse kohtumiseni? 

Kommentaarid