Seelikupäev Jaago käsitöötalus 26. novembril

26. novembril, päev peale kadripäeva, on Jaago käsitöötalus külluslik SEELIKUPÄEV! Mitte et kõik osalised tulevad kohale seelikutes (kuigi võib ka seda), vaid hoopis nii, et siis on võimalus oma peas mõlkunud seelikuunistus juhendamise toel ja abil valmis teha.

Sügisseelik, suveseelik, soe seelik, kerge seelik, ülemeelik seelik, asjalik seelik, sits-, pits-, tüll- või villseelik, lapiseelik või ühetükiseelik, satsiseelik või sirgelõikeline, roosa, must või roheline- mis iganes tundub Sinu Oma, saab teoks! Sinu poolt soov ja materjal, minu poolt tugi ja juhendamine ja nipid-trikid ja käekõrvalhoid. 

Kirgliku seelikukandjana olen neid elu jooksul õmmelnud omajagu (nagu ka juuresolevatel piltidel näha) ja tegemise jooksul on kogunenud omajagu näpunäiteid, mida rõõmuga Sinuga jagan. Kammerliku seelikupäeva jooksul- osalejaid võtame vaid käputäis- jõuan kõigi osalejate soovidest lähtuda- niisiis löö oma seelikuunistus julgelt letti- teeme ära! Päris valmis päevaga võib-olla ei saa, aga kindel oskus kodus jätkata, vajadusel ka tagantjärele nõustamine aitavad seeliku kindlalt teoks teha!

Ühendavaid asjaolusid seelikupäeval kehakatetel siiski on. Esteks. Külluslikkus. See võib väljenduda laristavas materjalihulgas ja kangameetrites, aga ka näiteks hoopis pindalalt mitte sugugi nii suure seeliku mitmekülgses materjalivalikus, kihtides või kokku seatud juppide paljususes.


Teiseks. Valmivatel seelikutel kõigil on passe ehk seeliku vööosas tihedalt ümber istuv värvel. Miks nii? Aga seetõttu, et passe on uskumatult paljusid figuuritüüpe kaunistav fassong. Sobib nii pirnikestele kui õuntele, nii tellistele (moi!) kui kriipsudele. Jutuks ja tegemiseks läheb kaht sorti passet: kaarjas  kehakohane või veniv one-size-all-tüüpi. Mõnusad on mõlemad!

Kolmandaks. Kõigil valmivatel seelikutel saab olema alusseelik. Olen alusseelikute poolt- ilusad, ahvatlevad, soojal ajal lendlevust, külmal ajal sooja ja igal juhul külluslikkust lisavad. Seelikuga kokku ühendatud alusseelik istub seljas eriti hästi. Alusseelikuga koos võtame läbi ka kihilise tüllseeliku ja satsiseeliku õmblemise nipid ja nõuanded. 

Ja neljandaks annan Sulle ideid, kuidas materjalivalik saaks olla võimalikult roheline ja keskkonnasäästlik ja seljas kandmiseks nahale mõnus.

Seelikupäeva osalemistasu on 60 eurot. See sisaldab eelnevat konsulteerimist materjali osas, lõigete, juurdelõikuse ja õmblemise juhendamist ning kehakinnitust. Mõningane materjalitugi (lapiseeliku aktsendid, liimiriie, pitsimeetrid jm) on meil siin olemas ka, aga põhikangas jääb siiski Su enda peale- nii on kindel, et saab just selline, nagu Sina soovid. Ära muretse, hoian Sul seejuures kätt ja toetan ;)!

Päevaga hakkame pihta kell 10.00 ühise kohvi- ja teejoomisega- sealt on hea tegudele minna. Vaatame üle ideed, konstrueerime passed ja lõiked, asume juurde lõikama (maakeeli lõikame seelikutükid kangast välja) ja kokku panema. Mõnus lõunapaus kinnitab keha, et jaksaks võiduka lõpuni välja. Päev lõpeb umbes 17.00. 

Seelikupäeval osalemiseks registreeru palun e-kirja-adressil jaagotalu@gmail.com, FB/IG sõnumi vahendusel või  telefonil 5297919. Kui tead juba, millist seelikut soovid, pane see registreerumisel kirja. Lisa kindlasti ka oma meiliaadress- sinna saadan juba täpsemad juhised. Registreeru aegsasti, siis saan Sind materjali kogumisel nõustada- juhendada. 

Võimalusel võta päevale kaasa oma õmblusmasin- nii tunned end kindlamalt- aga ka koha peal kasutamiseks on kaks masinat. 

Kas näeme varsti?


Kommentaarid