Loovõmblemise päev Jaago käsitöötalus 23. märtsil

23. märtsil on Jaagol loovõmblemise päev! Oodatud on nii algajad kui kogenud (loov)õmblejad, nii loomingulised intro- kui ekstraverdid, nii üksi kui kaaskonnaga. Päeva kestel liigume kavandamisest-sihiseadmisest lõpptulemuse poole. Koju lähed tegutsemistuhina suurusest sõltuvalt veerand-, pool- või kolmveerandvalmis kleidi, jaki või püksteni välja.

Äge lihtne käsitöötehnika

Loovõmblemine on jõukohane igaühele, kel nõel käes seisab.  Reeglite puudumine on hea lähtekoht übervingete rõivaesemete sünniks- piiriks on vaid isiklik fantaasia. Kui ese seisab koos ja on mugav kanda, siis ongi kõik hästi! Iseäranis ägedalt kukuvad välja ülerõivad, kampsunid ja jakid, aga sama mõnusalt sobib tehnika ka kleitide, seelikute ja pükste loomiseks. 

Minu lemmik-rõivaese selles tehnikas on balloonitaolise allosaga lepatriinu-kleit, mille loomiseks sain inspiratsiooni ja tõuke Jaanioja käsitöömamsli Janika kunagisest lillemantli-töötoast. Selle aasta algul õmblesin lepatriinule seltsiks lapilised lehepüksid. Mõlemad rõivaesemed on hingavad, minu keha järgi ja mõnusalt soojad. Kui midagi hakkab ühel päeval lagunema või ära kulub, on lihtne lahendus käepärast- rõivaeset tuleb lihtsalt uue lapiga täiendada. Paikade lisamine ja täienduste tegemine on vajadusel imelihtne- aga seni pole mul seda tarvis läinud- esemed on uskumatult vastupidavad.

Looduslähedased materjalid

Loovõmblemise jaoks kasutan mina eranditult naturaalseid materjale. Kõige paremini sobivad selleks villased kampsunid, mida pesumasinas eeltöötlen, et hargnevus miinimumini viia. Veel läheb tarvis sobivas toonis tugevat lõnga ja suurema silmaga nõela. 

23. märtsil saad käppa kõik oskused, mis puudutavad materjali eeltöötlemist, kavandamist, juurdelõikust ja materjali kokkupanekut. Päevaga ese tõenäoliselt valmis ei saa, aga koju lähed mõnusa kindlustundega, kuidas jätkata. Vajadusel ja soovi korral saad järelkonsultatsiooni ja tuge- kas Jaagol kohapeal või videosilla vahendusel. 

Loovõmblemise päev algab ühise kohvijoomisega kell 11.00 ja lõpeb umbes 17.00. Osalustasu on 70 eurot, aga kui tuled koos kaaslasega, siis kahe peale kokku 130. Sutsu soodustust on selleks, et sikutada Sind armsatega üheskoos midagi toredat ja loomingulist ette võtma ja ühisest ajast täit mõnu tundma ;). Usu mind, see kulub teile ära!

Päeva juurde kuuluvad hea olemine hubases käsitööküünis, töövahendid, juhendamine, kõva kõhutäis maitsvat kodumaist toitu koos eel- ja vahenäksimistega ja soovi korral siinsed materjalid. Supermaitsev käpakohv Karlova Kohvist ja taimetee Jaago aiast on kogu aeg tassitäiteks ootamas ning hea seltskond on kauba peale niikuinii!

Loovõmblemisel osalemiseks registreeru palun e-kirja-adressil jaagotalu@gmail.com, FB/IG sõnumi vahendusel või  telefonil 5297919. Kui tead juba, mida õmmeldat soovid, pane see registreerumisel kirja. Lisa kindlasti ka oma meiliaadress- sinna saadan juba täpsemad juhised. Registreeru aegsasti, siis saan Sind vajaduse ja soovi korral materjali kogumisel nõustada- juhendada. 

Kas näeme varsti?

Kommentaarid