Väike roheline käsitööspaa tuleb 3. ja 4. augustil!

3. ja 4. augustil oled väga oodatud Jaago tallu Kurista külas, sest siis leiab meil aset järjekordne väike roheline käsitööspaa- mõnus loominguline puhkus, mis täidetud ise tegemise, maitsenaudingute ja hea ajaga iseendale.
Käsitööspaa keskmes on käsitöö, ise tegemine, taaskasutus, looduslikkus, loomulikkus ja säästlikkus. Mitmekesisest programmist leiad savitöö, õmblemise, nutikad saapapaelad, dekoratiivse pisiplastika ja üllatusõpitoa. Täpsemalt loe teemadest altpoolt. 

Käsitööspaa nädalavahetuse osalustasu on osaleja kohta 125 eurot, aga kui tuled koos sõbra/sõbranna/ema/tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 230. See sisaldab kõike mõnusaks olemiseks vajalikku- materjale*, juhendamist, viit kena kõhutäit (Tillu kohviku maitsva menüüga) ja lihtsat ööbimisvõimalust ülakorrusel ise kaasavõetud tuduriietega. Kutsume Sind kohale saabuma transpordijagamisega- seltsis on soodsam ja keskkonnajälg väiksem. Saunamõnud maasaunas ja kümblustünnis, täies õies aed, head jutuajamised, sume augustiöö ja ritsikasirin on kauba peale niisama kaasa. 

Registreerumiseks saada e-kiri (jaagotalu@gmail.com), sõnum Facebookis või Instagramis, ava allolev QR-kood või haara telefon (5297919, Inga)- nii on kindel, et koht olemas.

Õpitubade teemad

Riisipaberikeraamika

Riisipaberile trükitud siirdepildid on eriline viis keraamika dekoreerimiseks. Alustame algusest- savist niisiis. Valmis toorele vaagnale või kausile saavad peened mustrid ilma suurema pingutuseta- riisipaberile trükitud oksiidimustrite abiga. Tulemus on megadekoratiivne, peen ja tundlik, siiski käsitöise olemisega. Iseäranis külluslikud saavad saavad esemed veel siis, kui kasutad mitmeid erinevaid mustripabereid- sinu valik! 

Satsipüksid

Minu suvine lemmik-outfit koosneb kahest osast- lühike kerge kleit ja all satsilised lühikesed püksid. Miks? Sest nii on praktiline ja ilus ühtaegu. Kleit lubab tunda end kaunina, lühkarid aga annavad tegutsemisvabaduse. Võin liduda, seista pea peal või sõita jalgrattaga- ja olla ikka ilus!

Sestap teemegi käsitööspaas valmis ühed mugavad satsilised alus-püksid. Mitte aluspüksid, vaid püksid, mis käivad muu rõiva alla, nii et satsid piiluvad välja. Söakamad võivad neid ka pealispükstena kanda :). 

Selgeks saab lihtne satsitegu, äärestamis- ja krookimisnipid ning satside pükstega ühendamine. Puhas taaskasutusprojekt, sest uued püksid sünnivad juba käigus olnud vanadest!

Dekoratiivne pisiplastika 

Skulptuuri töötoas kasutame ebaharilikku voolimismassi- täielikult biolagunevat ja loodussõbralikku, seejuures siiski uskumatult tugevat. Pisiplastika inspiratsioon tuleb otse ümbrusest ja pole üldse välistatud, et nii mõnigi materjal ka. 


Tee ise saapapaelad

Kinga-, tennu-, tossu- ja saapapaelu saab muidugimõista poest osta ja enamasti tulevad nad papudega kaasa pealekauba. Aga mina tahaksin alatihti oma käimadele midagi isikupärasemat. Saapapaelte õpitoas näitan ägedat viisi, kuidas ise toredaid paelu luua ja need ka päriselt funktsionaalseks muuta- et nöörimine oleks mugav ja jalatsid tõeliselt toredad. Boonusena saab pealekauba mitu viisi, kuidas paelu tavalisest teistmoodi ja põnevamalt siduda!


Peatse kohtumiseni!  







Kommentaarid