Kevade viimane Jaago sõprade ring PÜHAPÄEVAL, 24. mail: vist vastupandamatu :)

Mõtlesin kaua aega, mida kevade viimaseks teemaks ette võtta. Tahtsin teha midagi sellist, milleta suvel hakkama ei saa ja mis lihtsalt oleks nõnda isuäratav, et kohe tahaks kaasa lüüa. Et oleks endal huvitav ja teistel ka. Ja siis tuli meelde, et olen juba tükk aega tahtnud ühe endale väga südamelähedase peaehte eeskujul teisevärvilist kaunistust teha. Mõeldud-tehtud. Mõtlemisega sain maha päevasel ajal, aga "tehtud"- lõik kandus miskipärast sügavasse öösse. Õnneks vägagi rahuldustpakkuval moel, sest tulemus oli üle ootuste planeeritu lähedane. Võiksin peaaegu kihla vedada, et arvate pildiloleva tööstuslikuks poekaubaks. No vähemalt juhul, kui juuresolevat juttu poleks. Aga võta näpust!
Niisiis, selle suve sissejuhatuseks õpime selgeks, kuidas endale juuresolev fascinator valmis teha. Ma ei oskagi seda sõna ühe hooga eesti keede tõlkida. Tegu on (nii pikki kui lühikesi) juukseid kaunistava asjandusega, millegi kübara ja juukseklambri vahepealsega. Igal juhul väga daamiliku ja täiesti selgelt mitte mööda vaadatava esemega. Sõna fascinate tähendab maakeeli muide lummama, hurmama, veetlema, paeluma... Esimese hooga tahtsin tõlkida lummutiseks, aga siis sain aru, et see vist ikka ei lähe :)
Kuigi juuresolev pilt näitab teisiti, ei maksa arvata, et kõnealune ese kuulub pisipiigade varustusse. Lihtsalt Miia leidis, et kuna minul juba üks seesugune on, oleks ainult õiglane, kui nüüd tema ka ühe saaks. No ja olgem ausad, Tirtsu oli (iseäranis emme ehtekastis sobrades) palju lihtsam pildile püüda, kui enda kuklatagust. Põhimõtteliselt valitseb meie majas siiski seisukoht, et Tõelisel Daamil peab kübar olema ja jutuks olev ehe kui kübara alaliik täidab suvel seda rolli imehästi. Kui oskus käpas, võid ehte teha kingituseks kõigile tuttavatele Daamidele, kaasa arvatud need kõige pisemad. Olen kindel, et nad oskavad seda hinnata.
Et tegu on selle kevade viimase korraga, võtame asja pisut pidulikumalt, eks. Seega ootan teid tavapärase neljapäeva asemel seekord hoopis pühapäeva, 24. mai pärastlõunal kell 16.00. Siis saavad osa võtta ka kõik need, kes praegu on tööpäevaõhtute peale ainult kadedusega oianud. Plaanis on maasika-rabarberikook ja piimavahuga kohv, peaehte valmistegemine ja suveukse avamine. Vabalt võid lapsed kaasa võtta.
Sinult ootan aga ka seekord tavapärasest suuremat ettevalmistust. Nimelt vajad kaasalöömiseks esiteks head kitsast metallist peavõru. Neid leiad näiteks Tartust Expressionsi poest, mujalt ilmselt ka. Miks ma ise ära ei osta? Aga sellepärast, et pead poes kindlasti proovima, et võru Sulle hästi sobiks. Et ei pigistaks ega ära kukuks. Kogu kupatus püsib selle võru peal, niisiis peab see mugav olema ja selle ostuga mina üksi hakkama ei saa.
Teiseks läheb tarvis liimipüstolit. Minul endal on ainult kaks, neist jääb väheks. Ehk saad sõbralt laenata/rentida/varastada :) (OK, ära ikka varasta, katsume kuidagi seadusi rikkumata hakkama saada). Kolmandaks võta kaasa head teravad väikesed käärid, kui leidub. Mul on suuri küll vajalikul hulgal, aga nendega on kehv seda tööd teha. Materjail, pärlipuru, muu vajamineva ja oskused leiad siit. Purki 6 eurot, osavõtust etteteatamine viisakas ja oodatav.
Peatse kohtumiseni!

Kommentaarid