Suveks Seelik Selga!


Kuidas läheb? 
Kujutan ette, et omajagu ärevust on kõigis, kes maailmas laiava koroona tõttu oma tavapärase elu on pidanud ootele panema- olgu see siis hästi peidus või rohkem esil. Üks asi on soov kõigest paus võtta ja eimidagit teha, teine asi aga teadmine, et sa pead nii tegema. Küllap on see surve üksi paljudele piisav, et meel tavalisest mõrumaks muuta. Kui aga kokkupuude haigusega on vahetum ja muremõtteid enda või lähedaste pärast rohkem, siis on veelgi raskem.
Liigse  m õ t l e m i s e  vastu on parim vahend teadagi  t e g u t s e m i n e. Et meie enda pere on praeguseks täitsa triksis-traksis ja teiste jaoks saame ainult isolatsioonis püsida, siis otsustasin- vajan projekti! Hea loominguline projekt on nagu beebi- ei saa ta kõrvalt suure õhina tõttu õieti ei süüa, ei magada- nii (mure)mõtlemiseks aega ei jäägi. 
Et Sulle ka inspiratsiooni pakkuda, siis seangi Jaago talu kodulehe, Facebooki ja Instagrami vahendusel kohemaid üles daamide väljakutse

"SUVEKS SEELIK SELGA!"

Mis see on? 
See on mänguline võistlus, mille eesmärk on võimaldada Sulle koroonamõtteist vaba kvaliteetset ise olemise ja tegemise aega.
Lühidalt:

¤ MÕTLE VÄLJA ÄGE SEELIK
¤ TEOSTA
¤ PILDISTA VÕI FILMI
¤ PANE ÜLES ÜRITUSE FACEBOOKI LEHELE (link siin)

Et asjale hea hoog sisse saada ja väljakutse võimalikult paljudeni toimetada, pöördusin kahe ägeda Eesti ettevõtte poole ja nii on kogu ettevõtmine tegelikult "kolmekas"- lisaks Jaago talule kuulub meeskonda veel superlahe bränd nimega TUUB ja kõigile isetegijatele tuttav ajakiri "Käsitöö"
Tuub eelkõige sellepärast, et (nagu juuresoleval pildil selgelt näha), teevad minu seelikud viimasel ajal koostööd ainult tuubiga ning muudmoodi keelduvad üldse kapist välja tulemast. Tuube on igat sorti ja nende hulgast leiab sobiva kaaslase endale iga seelik. 
Käsitööajakiri aga seepärast, et seisame ühise asja eest- ise tegemine ja käsitöö päästab maailma ;). Asi see koroonaäng siis maha murda!

Niisiis esitame Sulle üleskutse õmmelda, up-, re- või ümberdisainida, kududa, heegeldada, ..., meiegipoolest kasvõi kleepida ja värvida iseendale/sõbrannale/pisipiigale/lapselapsele/mehele (šotlased, onju!) kunagi ikka saabuvaks koroonavabaks ajaks unelmate seelik
Et kontaktivabal ajal oma töö võistlustulle saata, siis dokumenteeri lõpptulemus ehk valmis seelik (aga miks mitte ka teekond ;)) pildina, mille sead üles väljakutse Facebooki lehele (link siin).

Et lisaks uhiuuele imekaunile kehakattele väljakutsest veelgi suuremat lusti saada, on parimatele laekunud seelikufotodele ka 
AUHINNAD!
Ja need on tõesti ägedad!

Jaago käsitöötalu paneb auhinnaks välja prii osalemise Jaago talu peatses suvises või jõulueelses käsitööspaas (näiteks eelmise aasta väikese rohelise käsitööspaaga saad tutvuda siin)
Ajakiri "Käsitöö" kingib oma lemmikule ajakirja aastatellimuse. Ajakirjaga saad lähemalt tutvuda siin.
TUUBi auhinnaks on aga Sulle sobivas toonis ja suuruses tuub. Kui sa veel ei tea, mis on TUUB, siis vaata kindlasti siit- tegu on üliägeda kehakattega, mis sobib Su uue seeliku juurde kindlasti nagu valatud! Ja kui Sa parajasti tuubi seelikuga ei kanna, siis võid teda kanda hoopis seelikuna või sallina või veel sadat muud moodi.



Ah et kuidas auhinna kätte saab?
No kõigepealt märgi end osalejaks Jaago talu Facebooki lehel vastava ürituse all (lingi leiad siit). Seejärel postita hiljemalt 1. maiks- ehk eriolukorra lõpuks- kommentaarina omavalminud seelikust pilt, pildikarussell või lausa video seeliku valmimisest algusest lõpuni. Oma kommentaari võid alustada kohe ning seeliku edenedes üha täiendada ja pilte lisada. 
Kui Facebook ei ole Sinu kanal, saada osalemissoov ja pilt/pildid otse aadressile jaagotalu@gmail.com, aga ole valmis neid ikkagi maailmaga jagama (postitan nad sel juhul ürituse lehele ise). Kui oled Instagrami kasutaja, lisa fotod nii seelikust kui valmimisest kindlasti ka Instasse, kasutades teemaviita #suveksseelikselga. Arvestame, et sellega annad loa oma fotot reposti`da.
Et praeguse seisuga kehtib eriolukord 1. maini, siis täpselt sinnamaani kestab ka väljakutse. Kui eriolukord pikeneb, siis pikeneb ka lõpptähtaeg, aga mitte enam kui 1. juunini- siis on küll juba suur suvi väljas.
Auväärt žürii koosneb kolmest hindajast- Jaago käsitöötalu, ajakirja "Käsitöö" ja TUUBi esindajast. Žürii virtuaalkoguneb hiljemalt nädala jooksul peale võistluse lõppu, selgitades võitja välja piltide võrdlemise, arutelu, vaidlemise ja nõustumise teel. Auhinnasaajad kuulutame välja hiljemalt seitse päeva peale eriolukorra lõppu. 

Aga et milleks see kõik?
Mitmel põhjusel, eksole. Kõigepealt, Tõelisel Daamil ei ole seelikuid kunagi liiga palju. Seelik on imetore riideese. Hatuke nagu kleit, aga kandmisviiside poolest palju mitmekesisem. Ülipidulik või sportlik. Smart või casual. Range või vaba joonega. Väljas käimiseks või kodus olemiseks. Rikkalik või minimalistlik. Maxi või mini. Külluslik või napp. Kombineeritav. Naiselik. Kõige jaoks leiab seeliku! Ja kui tujusid on mitmeid (nagu Tõelistel Daamidel ikka), siis kulub igaühe peale seelik ära. 
Teiseks on seelikuid loomulikult vaja ka koroona ajal, iseäranis aga peale seda. Niisiis võimaldab väljakutse seada mõtted sellesse aega, mis kindlasti tuleb ja mis on kindlasti hulga toredam kui praegune. Sest mõtle ometi, kui palju külaskäike, toredaid kohtumisi, kallistusi ja seltsimist on siis vaja tasa teha!
Kolmandaks teeb hea seelik teeb tuju heaks, tõmbab selja sirgu ja suunurgad ülespidi. Ja just seda me ju vajamegi, kas pole?
Neljandaks on loominguline energia üks võimas vedur ja käivitaja ka muudes valdkondades. Mine tea, kuhu ise tegemise tuhin Sind kanda võib?
Ja viimaks ja viiendaks soovitame (eriolukorra kohaselt) seeliku valmistamisel kasutada kodus juba olemasolevat materjali ja võimalusi. Niisiis selline keskkonnasäästlik väljakutse, mis ühtlasi paneb proovile Su nutikuse.

Olgu veel salaja öeldud, et tegu täitsa omakasupüüdliku algatusega. Mul nimelt mõlgub juba mõnda aega mõttes üks seelik, mille tegemisega ei saa aga kuidagi ree peale. Auhindadele ma muidugi kandideerima ei hakka, aga õmblusmasina ajan koos teiega kindlasti kuumaks. Ja kui keegi soovib minuga koos ühe muretu loomuga Jaago moodi seeliku valmis vuristada, siis palun- juhised hakkavad üle päeva-paari ilmuma nii Facebookis kui blogis. 



Kommentaarid