Jaago talu aasta sigadus! Eriline põrsas 2022

Tere ja head uut! Ütlemata mõnus oleks, kui tõesti tuleks uus ja uue näoga. No sellise maskivabaga :). Aga isegi siis, kui päriselt nii pole, on aasta algus ikkagi hea põhjus iseendale, oma elule ja kõigele, mis selles leida on, otsa vaadata, märgata asju, suhteid, mõtteid ja tundeid, mille üle rõõmu ja tänulikkust tunda ning võtta eesmärgiks neid vähemalt hoida, aga võimalusel ka ühekomaühe-, pooleteise- või koguni mitmekordistada. Ausalt öeldes mulle isiklikult järgmise aasta eesmärkideks sellest juba  piisabki ;).

Mul on Sulle aasta alguse kingitus! Tegelikult isegi kaks, aga eks Sa ise vaata, kas on Sinu moodi ja sobivad Su elustiiliga. Üllatusmoment on seejuures küll tagasihoidlik, sest iga Jaago sõber või pealiskaudnegi kodulehe lappaja märkab, et mul on kombeks aastalõppu tähistada uue kalendri tegemisega. Sellest, kuidas mu vanaema siinkohal tõukajaks on olnud, saab lugeda siit, aga fakt jääb faktiks: meie peres kalendrita ei saa. Vajame koguni kahte. 

Kõigepealt üht sellist suurte "mäluaukudega" (loe: märkmeruumiga) seinale riputatavat, kuhu kogu pere tegemised, minemised ja tulemised kirja panna. Soovitavalt rõõmsameelset ja positiivse olemisega. Sellist, kus riigipühad ja tähtpäevad oleks juba kirjas, aga oleks ruumi ka isiklike jaoks.

Ja siis veel personaalsemat, mahukamat ja kaasaskantavamat, kuhu saaks teha ülestähendusi päeva kaupa. Soovitavalt kah rõõmsameelset. Iseäranis meeldivad mulle märkmikud, kus on ruumi raamidest välja minemiseks- sirgeldusteks, joonistusteks, Oma Nimekirjadeks ja muuks. 

Varasemad aastad on näidanud, et ma pole oma vajamistega sugugi üksi ja mõnusatest kalendritest peavad lugu teisedki. Niisiis on allpool Sulle kogunisti kaks toredat pakkumist. Mõlemad on pdf-faili kujul, et saaksid need alla laadida, ise välja trükkida või trükkida lasta ning kokku panna. 

Kõigepealt, päris TASUTA: ERILISE PÕRSA 2022. AASTA SEINAKALENDER. 

Parajalt mahukas, varustatud riigipühade ja riiklike tähtpäevade nimetustega ning rõõmsameelse positiivse ruigega iga kuu juures. A3 formaadis printides on kalendri "märkmeaukude" suuruseks umbes 3x5 cm ja lisaks on iga kuu all veel mõned read nende ülestähenduste tarbeks, mis kuupäeva peale ei mahu. 

Seinakalendri saad alla laadida SIIT.


Ja siis veel ERILISE PÕRSA 2022. AASTA KALENDERMÄRKMIK

See on natuke vähem tasuta, sest tööd oli selle tegelasega omajagu ;), aga siiski täiesti taskukohane. Sinu pisike kalendripanus toetab järgmiste uute samalaadsete tegelaste sündi. 

Jaago talu ERILISE PÕRSA aastamärkmik on humoorikas nädalaplaanur, mis sisaldab oma uue aasta päevade kavandamiseks ja tähtsa kraami üles tähendamiseks kõike vajalikku- iganädalasi põhjalikke paarislehekülgi (nädal-kahel-lehel), ülevaadet kogu aastast (kuu-ühel-lehel), 2022. ja 2023. aasta kalendreid ning lehti sünnipäevade, oma eesmärkide, loetud raamatute, heade hetkede ja muu vajaliku üles tähendamiseks või joonistamiseks. Igal leheküljel ruigavad lustakad notsud Sulle mõne positiivse mõtte. Ja lisaks muule sobib aastamärkmik lihtsalt suu-uuurepäraselt oma käega täienduste tegemiseks, lisapaberite juurdekleepimiseks ning igal moel isikupärastamiseks. Tulemuseks on tõeliselt Sinu moodi päevaraamat!

Märkmik ootab Sind faili kujul, enda-moodi-raamatuks köidad selle kaasas oleva õpetuse abil ise. Ikka selleks, et märkmik saaks just seda nägu ja tegu, nagu soovid. Kaasas olevate juhiste toel on kalendri välja printimine ja märkmikuks kokku köitmine käkitegu, aga veelgi lihtsam on paluda töö ära teha mõnel köitekojal.
ERILISE PÕRSA KALENDERMÄRKMIKU FAILI koos printimis- ja köitmisjuhistega saad enda postkasti 8 euro eest. Jep. Selleks saada FB sõnum või kirjuta e-kiri aadressil jaagotalu@gmail.com- ja märkmiks saabub kribinal-krabinal e-maili-aadressile.

Nagu ikka, lepime kokku nõnda, et mõlemad kalendrifailid on vaid isiklikul otstarbel kasutamiseks. See tähendab, et ärilistel eesmärkidel kalendrit kasutada ei tohi, aga muidugi ka seda, et vanaemale, kel printerit endal pole, võid ikka kalendri teha ;).

Kui seinakalendri riputamiseks peale naela ühtki ideed pole, vaata üle varasemate aastate postitused siin ja siin- ehk leiad siit sobiva mõtte ja teostusjuhise kohe olemas.

Mõnusaid kalendritegusid!