Väike jõulueelne käsitööspaa on Jaago talus 2. detsembril!

Väike jõulueelne käsitööspaa Jaago käsitöötalus Tartumaal on päev täis mõnusat ise tegemist, aega iseendale, loovust ja loomingut. Õpitoad ja hubane jõulune olemine, maitseelamused ja hea seltskond ootavad! Päeva jooksul valmib valgusega jõuluküla, nahast erilise sõnumiga personaalne ehe ja taaskasutusmaterjalist pidulik kampsun või mõnus müts. 

MIS? Väike jõulueelne käsitööspaa 

KUS? Jaago käsitöötalus

MILLAL? 2. detsembril 2023 kell 10.00-17.00

MIDA TEEME? Sõnumiga ehteid, pidulikke kampsuneid, ägedaid mütse ja jõuluse valgusküla

MIS MAKSAB? Päeva osalustasu on 80 eurot, aga kui tuled koos sõbra, sõbranna, ema. tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 140. Kahekesi natu soodsam niisiis ja ühine äge aeg on mõnus advendikingitus mõlemale!

KUIDAS OSA SAADA? Kirjuta e-kiri, saada sõnum või helista Ingale (5297919) ja pane end kirja. Kiirustamine ei tee paha, sest laua taha üleliia palju ei mahu. *


Huvitavate paradoksidega on see pühadeootusaeg. Ühest küljest justkui hingeaja pikendus sügistalvise vaikelu ning rahuga, teisalt tihti überkiire ja toimetustega pikitud. Lastega peres (kooli- ja lasteaiaasjad, kolleegid ja töö, kingid, päkapikud, piparkoogid, kostüümid ja muu) kipub tihtipeale tunduma, et 24 tundi ööpäevas on sulaselge näkku sülitamine- vaja oleks vähemalt teist samapaljut. 

Ajapikku olen siiski õppinud seda aega omal moel pikendama. Mitte niivõrd tundide juurdevõitmisega- neid on ikka samapalju- kuivõrd hoopis tähendusliku aja suurendamisega. Nende asjade tegemisega, mis mulle tõeliselt meeldivad. Teadliku molutamise ja pausidega. Planeerimisega. Ajutise lustliku spontaansuse ja plaanist loobumisega. Ei ütlemisega sellele, mis tundub, et on üle jõu. "Ei"-le kindlaksjäämisega viis minutit hiljem ;). Minnalaskmisega nii mõneski kohas. 

Olen uhke, et see on tasahaaval aina paremini välja tulema hakanud- oskan oma pingevabamat olemist ise nautida. Minu puhul on selles üliolulisel kohal ise tegemine ja looming- see on minu moodus aja pikaks "venitamisel". 

Just sellepärast ongi Jaagol  2. detsembril väike jõulueelne käsitööspaa- kindel viis vaid ühe päeva loetud tunde tähenduslikuks Oma Ajaks muuta ja selle toel palju rohkem jaksata, tahta ja suuta. Oled lahkesti palutud selles osa saama!

Need, kel "loomingu" ja "loovuse" koha peal kõht tahab lahti (või hoopis kinni :)) minna, ärgu muretsegu- juhiseid ja juhendamist pakume piisavalt palju, et kõik valmiks mängleva kergusega, aga piisavalt vähe, et oma mõte ja lahendused hakkaks jooksma.  

Jõuluspaa kavas on sel aastal kolm mõnusat tegu, mis aitavad kingikotte täita ja/või kodu jõuluseks muuta. Üllatusõpikad pole lisaks kunagi välistatud ;)

Kõigepealt, "SÕNUMIGA KÄEVÕRU"

Teate seda ütlust: "Sa saad seda, millele keskendud". Kas nüüd just päriselt nii, et pingutad puhtast elutoast mõelda ja viuh! ongi tolm ja koerakarvad läinud- see oleks vist natuke liiga ilus. Aga targemad teavad öelda, et millegi manifesteerimine loob peas eeldusi asjade ära tegemiseks ja puhastab mõttekujalt takistused, mis eesmärgi poole liikumist segavad. Äkki ongi nii? Siis on ikkagi oma soove, unistusi ja eesmärke mõistlik igapäevaselt silma ees hoida- ehk võtangi alateadlikult jalad tagumiku alt välja ja hakkan sinna suunda astuma? 

Olgu kuidas on, kallitele või ka iseendale heade sõnumite käegakatsutaval kujul kinkimine on väga soe mõte igal juhul. Teinekord on suuga vaat et raskemgi ilusaid asju öelda kui igapäevaselt kantava pisikese isikupärase ehteasja kujul üle anda.

Eks seda ole teisedki taibanud. Eestis on toredate (sala)sõnumiga ehtetootjaid omajagu. Paljude lemmik on näiteks Olla, kes teeb südansoojendavate sõnumitega metallehteid. 

Minule aga meeldivad nahast randme- või pahkluukaunistused. Et leidsin ka šiki hästi töötava viisi nahkvõru käele kinnitamiseks, siis jagan seda heal meelel Sinuga ka. Nii valmibki just Sinu sõnumiga ehe iseendale või kallile kingiks. Üldse ei pea mõtlema, et ehteasi passib vaid naistele- nahk on turvaliselt a-soolise auraga ja sobib hästi kõigile sugupooltele. Eriti personaalseks kingiks võib käevõru täiendada lõhnaga- küll kohapeal näed, mis mõttes ja kuidas. 

Et spaapäeval mitte pead katki murda, proovi sõnum enne peas valmis meisterdada. Ideaalne on üks sõna või paari-kolmesõnaline fraas. Nimisõna, moto, nimed või tähenduslikud naljad- küllap tead just Sina kõige paremini, mis kõnetab. 

"PIDULIK JA SOE" on teise ringi teema- just nii, nagu mõistlik. 

Valida on kahe võimaluse vahel, mille algmaterjal on täpselt sama- villane kampsun, mis ära väsinud, kogemata väikeseks vanutatud või muul moel oma esimese elu ära elanud. 

Esimene võimalus on muuta kampsun mütsiks. Mitte selliseks, millega saab pärast ainult pimedas puid kuurist tuppa tuua. Ikka pärismütsiks, mida elegantse mantli või sportliku puhvjopega sobitada ning peatänaval patseerida. Kindlalt isikupäraseks isendiks, mida ilmestavad dekoratiivsed pisted, tikandid ja visible mending ehk ehisnõelumine.

Kui  peakatted pole Sinu jaoks, siis samal ajal, mil ühed mütsil kampsunist välja pugeda aitavad, võid Sina teha hoopis "mitte-eriti-atraktiivsest-meh-kampsunist" "lahtise-seljaga-pilkupüüdva-talvepeo-kampsuni". Õpetan Sulle, kuidas kudumit- iseenesest mitte kõige stabiilsemat materjali- niimoodi katki lõigata ja uuesti kokku panna, et asjast ikka asi saaks. Valmib lahtise seljaosaga pidulik kampsun, millega peatsetel pühadel mõnuga laineid lüüa. Vigureid teeme ikka ka: seesama visible mending, varrukalapid ja muu värk on sellegi sündmuse pilgupüüdjad.

Kolmandaks, "PABERIST JÕULUKÜLA" 


Paberist ja kartongist valmiv valgusega jõuluküla aitab pühad tuppa tuua ja on ideaalne kaunistus, mis ükskord oma aja ära elanuna rändab lihtsalt vanapaberisse või kompostikasti. Tuled ja viled on hinna sees ja ladustamine muretu- küla käib mugavalt tillukeseks kokku. Sobib ideaalselt aknalauale, kaminasimsile, kardinapuule, konsoollauale, riiulile...  No võta või jäta- tõeliselt läbimurdeline jõulukaunistus! PIldil olevad inspiratsiooniallikad on siin ja siin ja siin , aga Sinu küla tuleb isegi veel ägedam!

Novohh, kokku kolm tegu. Usu mind, lähed kõigiga hoogu ja pärast on raske pidama saada. Aaa-aga kes käsebki :)!  Las olla siis neil pühadel nii, et tegemist on, aga aega jagub kõigeks!

Kui nüüd tundub, et see kõik ongi just Sinu jaoks, siis panegi kohe end sõnumi (FBs või IGs), e-kirja (jaagotalu@gmail.com) telefonikõne (5297919) või nööbist kinni võtmise (perenaise Inga nööp, teised ei loe) vahendusel kirja- siis on kindel, et koht laua taga on ootamas. 

Osalustasu on väikesel jõulueelsel käsitööspaal 80 eurot, aga kui tuled koos sõbra, sõbranna, ema. tütre või muu kaaslasega, siis kahe peale kokku 140. Kahekesi soodsam seepärast, et tihti jääb puudu just tähenduslikust ajast kallitega koos- aitame nii Sind selles suunas nügida. 

Hinna sees on materjalid-töövahendid jõuluküla loomiseks (k.a majade jõuluvalgus), nahatöö materjal ja tarvikud, kõik vajalik kampsunite katkilõikamiseks ja kokkupanekuks, kopsakas keskpäevakõhutäis, tervitus- ja teeleminekuampsud ning juhendamine. Jõuluehtes käsitöötalu, hea seltskond ja jõulune tunne on kauba peale ;)

Kas näeme varsti?




Kommentaarid