Jaago talu 2024 kalender on kohal!


Jaago sõbrad teavad juba hästi, et aasta algab kalendriga. See on minu viis Sulle pai teha ja öelda: "Aitäh, et tunned Jaago talu tegemiste vastu huvi ja näitad seda välja!"- olgu see siis kohale tulles ja osa saades, tagasisidet andes või kasvõi Facebookis või Instagramis kaasa elades.

Kalendritegu on mul iga-aastane rutiin ja jagan oma kalendrit heal meelel Sinuga ka. Täitsa tasuta, sest hea kalender kulub kõigile ära!

Kalendri peaesineja(te)ks on Jaago talu perenaise Inga kujundusmaitse, suured ruudud isiklikeks ülestähendusteks ja kolmteist kuud- järgneva aasta jaanuar on kalendris selleks, et kiirel aastalõpul saaks järgneva sissejuhatuse suurema rabistamiseta juba sisse kanda. Kalender on varustatud meie riigipühade ja olulisemate tähtpäevadega. 

Suur kirjutamisruum

Mulle meeldib selle kalendri juures kohe mitu asja! Esiteks needsamased suured "augud", kuhu ülestähendusi teha. Meie peres teisiti ei saa. Nelja lapse, kahe täikasvanu ja koera-kassi-küüliku-kanalaga peres on kõikidel päevadel selline segasumm, et ühiskalendrita ei toimi logistika kuidagi. Seinal avalikult rippuvast kalendrist on hea näpuga järge ajada, kus ja mis ja mis kellaks ja kellega. Kui Sul on ka nii, astu aga julgelt ligi ja trüki välja- saad ka ülevaate, mis Su elus toimub :)!

Eesmärkide seadmine

Teiseks on kalendris üks põnev uuendus- aasta eesmärkide leht. Inspiratsiooniallikaks oli üks selle aastavahetuse jutuajamine Minu Inimeste seltsis- äge, huvitav ja tegudele kutsuv sissevaade sellesse, kust tuleb motivatsioon oma elu juhtida. Ausõna, mõte pole meelitada sind usaastalubaduste libedale teele, millele siis kaheteistkümne kuu pärast frustratsiooniga otsa vaadata ja tõdeda, et läks nagu alati...mõkõmm... asja mõte on hoopis panna endale olulistes eluvaldkondades väikesed mõõdetavad tegutsemispõhimõtted paika, mis annavad võimaluse igal juhul õnnestuda. 

SMART ja eesmärk

SMART on akronüüm sõnadest specific, measurable, achievable, relevant ja time-based, ehk hea eesmärk peaks olema spetsiifiliselt sinulik ja selgelt sõnastatud, mõõdetav, saavutatav/realistlik, asjakohane(seotud sellega, mida sa päriselt soovid saavutada) ja ajas määratletud. Hea põhimõte, sest eeldab vaid valmisolekut jääda truuks valitud tegutsemisprontsiibile. Et eesmärk peab olema  r e a l i s t l i k, on see järelikult tehtav. 

Soovid soojemaid, lähedasemaid ja mõnusamaid suhteid lastega? Superilus ideaal, aga ei aita Sul tegelikult kuidagi sinnapoole liikuda. Kui aga võtta eesmärgiks veeta iga kuu vähemalt kaks korda üks-ühele aega iga lapsega (aitäh, Raina, näite eest! ;))? Selge sõnastus, täiesti mõõdetav, realistlik ja tehtav, igati seotud üldisema eesmärgiga- ning võid kindel olla, et mõjutab peresuhteid postiivses suunas. Tahad saavutada finantsvabadust ja tagada endale passiivne sissetulek, mis kataks baasvajadused- kügelen selle üldise ideaaliga juba mõnda aega täiesti sama koha peal. Aga- jaanuari lõpuks lepi kokku kohtumine panga investeerimisnõustajaga, loe läbi see-ja-see-raamat, et küsimusi tekitav endale selgeks teha või investeeri esimesed kümme, kuuskendseitseviiskümmend või misiganes eurot- tehtav, kas pole? Edenemine on mõõdetav, ülesanne vähem heidutav ja väikesed eduelamused tagatud. Juhhei!

Kui tunned, et see aitaks ka Sul aastat planeerida, prindi kindlasti välja ka kalendri teine leht- seesama eesmärgiseadmise tabel. Vajadusel kõigile pereliikmetele. Liiga palju ruumi selleks võtta ei maksa, muidu muutub bürokraatia suuremaks kui asi ise. Pane paika iga valdkonna kõige tähtsam ja proovi see ära teha. Nii et mis muud, kui tasapisi oma eesmärkide saavutamisele lähemale kulgemist! 

Mäletamine ja meelde tuletamine

Kolmandaks aitab kalender teha tagantjärele kokkuvõtteid. Minu puhul on see ülioluline- näiteks selleks, et maksuametile Jaago talu aastaaruannet koostada, aga ka tuvastada, millal auto õlivahetus või kassi ussikuur viimati tehtud sai.

Disain

Neljandaks meeldib mulle kalendri väljanägemine- kitši piiril romantiline, aga sobiva stilistikaga ka minimalistliku interjööri tegija- nii nagu vaja! Seekord on Sul valida kogunisti kahe kujunduse vahel- pastelne pojengiromantika versus dramaatiline must. 

Keskkonnahoid ja säästlikkus

Ja viiendaks ja väga olulisena- see on digikujul allalaetavana  print-on-demand- tüüpi- ehk siis välja trükid ISE JA AINULT siis, kui tunned, et vajad sellist kalendrit. Muul juhul jäägu tegemata- nii on keskkonnajalajälg mõistlik ja tarbetut prügi maailmas vähem!

Niisiis, ole lahke, vajuta allolevale pildile ja...


Kuidas välja trükkida?

Faili saad alla laadida pdf-ina, mille veerised on seatud olematuks. Kui Su printer võimaldab veeristeta trükkimist, saad servast-servani mustriga kalendri. Kui ei, sea need käsitsi ekstrakitsaks või  lõika printerist tulnud paberil soovi korral valge serv ära. 
Mina prindin oma kalendri A3 formaadis, aga kui arvad, et ülestähendusi tuleb vähem, võid ka A4ga piirduda. Kalender sobib hästi ka A5- kalendri vahelehtedeks või lauakalendriks- siis trüki ühele a¤le kaks lehte ja lõika paber pooleks. Kui enda printer on trükikvaliteedi poolest kesine, pöördu mõne koopiakeskuse poole, nemad aitavad. Mina teen oma nõudlikumad trükitööd tavaliselt Tartus Kaanoni koopiakeskuses ja olen alati väga rahul- seal on kaasa mõtlevad asjatundlikud teenindajad ja kiire tegutsemine. 
Ideid, kuidas kalender seinale seada, leiad siit ja siit.

Mõnusat trükkimist, seinaleseadmist ja üles tähendamist!

Kommentaarid

  1. Ma iga aasta ootan seda imeilusat kalendrit :) Aitäh, et ikka viitsid seda teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõmuga! Et ise vajan sellist kalendrit alati, siis jagan hea meelega!

      Kustuta
  2. Imeilus kalender! Suur tänu! See teeb päeva rõõmsamaks!

    VastaKustuta

Postita kommentaar