Käsitsi tehtud pidupäev 27. aprillil

MIS? Koolituspäev "Käsitsi tehtud pidu"
KUS? Jaago käsitöötalus
MILLAL? 27. aprillil kell 11.00-16.00
MIDA ENDAST KUJUTAB? Käed-külge-koolituspäev sellest, kuidas ise Häid Pidusid (eepilisi, suure algustähega!) korraldada
LÄHEMALT? Loe altpoolt 

Millal Sina viimati head pidu said? Millal Sa viimati üht sellist korraldasid? Et ammu? Aga mis oleks, kui teeks sel suvel ühe vägeva peo? Et...eeeee....hästi nagu ei viitsikski...? Korraldada, tähendab. Pidu ikka oleks tore küll...
Jaa, see on mõttekäik, mis küllap on tuttav nii mõnelegi meist. Ja nii need sünni- ja muud tähtpäevad vahele jäävadki. Saati siis veel sellised tavalisemad sündmused nagu kuu esimene päev või pühapäev või esmaspäev. Kuigi võiks ju. Sest kord juba tehtud ja kohal, on pidu ikkagi Sündmus suure algustähega. Ausalt!
Kooituspäev idee sündis igiammusest jutuajamisest naaberküla sädenaise ja hea sõbra Marga Marjuga (seda, kuidas Marju oma küla elu veab, loe siit). Sedastasime nimelt, et soov pidusid korraldada kipub inimestel kuidagi kaduma. Enamasti ei ole selle taga mitte niivõrd rahalised kaalutlused, pigem tunne, et see kõik on liialt aeganõudev, tülikas ja ausalt öelda ei oskagi kuskilt pihta hakata.
Kogenud kultuurikorraldajatena ja suurte peosõpradena tundus see meile Marjuga täiesti arusaamatu. Kuni mõistsime, et meie oleme harjunud sündmustele otsa vaatama kultuurikorraldajatena. Hea pidu on nagu klassikaline projekt- ühekordne ajas piiritletud sündmus oma ettevalmistusperioodi, toimumisaja ja analüüsiga. Kui sellega õigeaegselt pihta hakata ning täpselt teada, mis liigutused mis ajal teha, siis on nauditav mitte üksnes pidu ise, vaid ka kõik sellele eelnev ning muidugimõista ka järgnev.
Selline vaade peole tuleneb aga meie erialast ning ei ole omane kõigile. Niisiis hakkas esialgu täiesti pöörasena tundunud idee- õpetame inimestele pidu tegema- tunduma järjest mõistlikumana. Otsustasin kõigile peo-soovijaile-aga-pisut-pelgureile appi tulla ning koondasin hea ise tehtud peo elemendid üheks ägedaks käed-külge-koolituspäevaks. Kokku sai põhjalik kava, kuhu kuuluvad muuhulgas peoidee genereerimine, koha valik ja stilistika, meeleolu loomine, rõivastus, kutsed, menüü, peoprogrammi koostamine, muusikalahendused, külaliste tänamine- sõnaga kõik, mis hea peo juurde kuulub. Teeme selgeks, mida ja kuidas teha oma jõududega, mida sisse osta, kuidas eelarve (napp või veelgi napim :)) tasakaalu saada ja kuidas luua see eriline miski, mis peost Peo teeb. Pakume inspiratsiooni ja tuge unistuste teostamiseks, aga ka reaalsust kontaktide, tegutsemisjuhiste ja konkreetsete oskuste näol. Jaago talule kohaselt on suur osa päevast pühendatud käelisele tegevusele, seega saab üht-teist peo õnnestumiseks  õhtuks käegakatsutavas vormis juba koju kaasa.

Päeva programm*:
11.00 Saabumine ja sissejuhatus. Piimavahuga kohv ja taimetee.
Peoideede genereerimine. Stilistika. Kutsed.
Praktiline tegevus: professionaalse väljanägemisega  kutsete ja peomaterjalide kujundamine lihtsate veebipõhiste kujundusprogrammidega
13.00 Ruumi loomine: koht ja dekoratsioonid. Lilled ja nende sättimine
Praktiline tegevus: lillede seadmine nii, et oleks näha, et on seatud.
14.00 Pisike pidulik lõunasöök. Menüüjutud.
14.30 Ruumi loomine: koht ja dekoratsioonid. Muusika. Peoprogramm
Praktiline tegevus: vimplid, bännerid, lipud, ahelkaunistused- suure ruumi efektne kujundamine
15.00 Otste kokkutõmbamine. Külaliste tänamine. Üllatused
Praktiline tegevus: külaliste tänukingid-peomeened
16.00 Kojusõit

Koolituspäeva osalustasu on 50 eurot. Siia kuulub kõik, mis peo (ahh, päeva!) nautimiseks vajalik- huvipakkuv programm, praktiliste tegevuste materjalid, söök ja jook, kohvid-koogid, hea seltskond... Edaspidi korraldadad vaevata oskuslikult Häid Pidusid ning tunned seejuures end mõnusalt ja kindlalt.
"Käsitsi tehtud peost" osasaamiseks kirjuta e-kiri, helista või saada sõnum Facebooki.
Pidutsemiseni!

P.S Kindluse mõttes olgu välja toodud ka koolitaja kvalifikatsioon- olen kogenud sündmuste korraldaja ja projektijuht. Olen kaheksa aastat töötanud Tartu Hansapäevade ühe programmijuhina ning Tartu Antoniuse Õue tegevjuhina. Jaago talu perenaisena hoolitsen kõigi siin toimuvate ettevõtmiste kvaliteedi ja meeleolu eest. Graafiline disain vabavaraliste kujundusprogrammide abil on osa veebiturundusmoodulist, mida olen õpetanud kutsekoolides ja alustavatele ettevõtjatele.
Kõigele lisaks arrrrrrrrmastan pidusid :)! Pidusid korraldame Jaagol tihti. Senini suurim ja uhkeim oli pulma-aastapäeva pidu "10 aastat muinasjuttu", aga  väiksemate mastaapidega meeleolukaid sündmusi on aastas palju.
P.P.S Ah et miks "käsitsi tehtud"? Aga sellepärast, et Head Peod sünnivad enamasti siis, kui need on tehtud hingest, südamest ja käsitsi. See ei tähenda muide, et pead kõik ise tegema. Usu mind, neid käsi, mis panustada saavad, tahavad ja jaksavad, on meie ümber küllalt ;) Tule, aitan Sul neid märgata!

*Päeva programmis võib esineda muudatusi, kõik ikka parima huvides!



Kommentaarid