Saviõdagud algavad 17. aprillil: presskann


Kell on keeratud, valged õhtud käes, kummikud kalosside vastu vahetatud ja nina nuhutab ühtelugu aiamaa poole - nüüd on selge, et kevad ja suvi ei jää tulemata ka sel aastal! Meie mõtlemegi juba na-aa-aatuke mõnusate kevadele järgnevate suviste varaste hommikute, laiskade pärastlõunate ning õhtuste aiapidude peale, mis ees ootavad. Kas tead, mis neid ühendab? Laske mina pakun!


Hommikune kruusitäis, millega uni silmist ajada. Lõunatass, et peale kõhutäit ja leiva luusse laskmist jälle tegudele asuda. Õhtune koos sõpradega nautimiseks- et juttu jaguks kauemaks ning pidu pikeneks. Patuga pooleks võib-olla mõni veel mingil muulgi ajal. Mmmmmm...tead ju küll...



Oma igapäevast kohvihetke vajab kui mitte igaüks, siis vähemalt paljud. Minu piimavahune paus leiab näiteks aset pärastlõunal, siis, kui hommikune tegudetuhin hakkab maha käima, aga õhtule sättimiseks on veel vara. Just siis teen kruusitäie head kanget kohvi, vuhistan kuhja piimavahtu peale ja naudin.
Et kohv tuleks hea ning meel muudaks erksaks, on võimalusi tegelikult palju. Presskannukohv on nendest üks kärmemaid ning kui filtrite, perkolaatorite, mokakannude ja muuga jännata ei viitsi, siis  ka lihtsamaid viise. Kui tahad täpsemalt teada, kuidas head presskannukohvi keeta, loe näiteks Kohvisemu lehelt.
Oskustest üksi siiski ei piisa, vaja läheb muudki. Et kohvihetk oleks lisaks maitsemeele mõnule ka ilus, ootan Sind 17. aprillil kell 18.00 Jaagole, et saaksid endale savist ise presskannu teha. Kasvõi jalgse, nagu pildil näha. Kokku kohtume kolmel kuni neljal ülenädalasel korral ning teeme keraamilise presskannu algusest lõpuni valmis.
Osalemistaks on teema peale kokku 46 eurot. See sisaldab savi, glasuure, põletusi ning käe hoidmist ja juhtimist kogu protsessi vältel. Sinu poolt võiks lisaks heale tujule olla presskannu "luukere"- pressketas koos surumisvardaga, mõne vana presskannu seest näiteks. Kui seda pole, anna märku, leiame lahenduse.
Peatse registreerumiseni!

Kommentaarid

  1. Tere! Kas sellist imearmsat presskannu on võimalik teilt ka tellida? :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar